WELKOM BIJ DE
CLUB VAN 1-1-2

WELKOM BIJ DE
CLUB VAN 1-1-2
Ambulance
Veiligheidsregio Rotterdam Rijmond
De Club van 1-1-2

Welkom in huize Brandjes

Bram, Edwin en Rudi Brandjes wonen met hun ouders Winston en Gerda aan het Vonkenpad op ongeluksnummer 13. Je kunt het al raden: bij de Brandjes thuis gaat er van alles mis... Jij ontdekt hier waar in huis allemaal brandgevaar kan dreigen. En dat is op heel wat plaatsen, want de familie Brandjes doet niet erg voorzichtig of slim.

Gelukkig is brandweerman Bob er ook. Hij leert je hoe je moet ontsnappen uit een kamer die zich vult met echte rook, maar ook hoe je brandweer, politie of ambulance belt en zelfs hoe je moet blussen! Zo zorg jij voor de veiligheid van de familie Brandjes. En als je de vuurproef hebt doorstaan ben je voor altijd lid van de Club van 1-1-2!

Ontmoet de Familie Brandjes
 

Winston Brandjes

Deze vrolijke vader heeft wel héél veel vertrouwen in de kinderen. Of vergeet hij misschien gewoon goed op te letten?

Edwin Brandjes

Edwin bouwt graag een tent van zijn bed. Nou, dat kan toch geen kwaad?

Gerda Brandjes

Moeder Brandjes houdt van gezelligheid en knusse avonden. Maar of ze deze spanning aankan...?

Bram Brandjes

Bram houdt niet van opruimen. Wie wel? Toch lastig als je dan in het donker snel je kamer moet ontvluchten!

Rudi Brandjes

Als jongste van het gezin is Rudi vreselijk benieuwd naar wat er gebeurt als hij een fikkie stookt.

 
Lid van de club van 1-1-2

In het nagebouwde huis in de brandweerkazerne Schiedam volg je met je klasgenoten een route waarbij je in verschillende kamers komt. Aan het einde van de tocht kun je zelf controleren wat jullie goed deden en wat er beter kan. Zo leer je goed op te letten en beleef je wat je moet doen. De opdrachten zijn levensecht, zodat je nooit meer vergeet wat je geleerd hebt en zo help je de veiligheid van onze leefomgeving te vergroten. Als lid krijg je een persoonlijke lidmaatschapskaart van de Club van 1-1-2. 

Info voor scholen
...Het bezoek aan de Club van 1-1-2 is het laatste onderdeel van de brandweerlessen voor basisscholen. In de groepen 4 en 7 krijgen de leerlingen les van een ervaren brandweerman/vrouw op school. Contact: sheila.huizer@vr-rr.nl. Groepen 8 nodigen we uit in onze club. In deze agenda kunt u direct uw bezoek aan de club plannen.
Meer informatie
Plan hier een bezoek
Video