Informatie


De Club van 1-1-2 is een nagebouwd huis in de kazerne van Schiedam. In dit huis worden kinderen op een interactieve en speelde manier bewust gemaakt van brandonveilige situaties in en om het huis. Ze leren hoe brand kan ontstaan, gaan op zoek naar gevaarlijke situaties in huis en leren brand te voorkomen. Ook oefenen de kinderen met het bellen naar 1-1-2 en het bedenken van een vluchtroute in huis.

WELKOM IN HUIZE BRANDJES

In het nagebouwde huis wonen Bram, Edwin en Rudi Brandjes samen met hun ouders Winston en Gerda. Ze wonen aan het Vonkenpad op ongeluksnummer 13.  Je kunt het al raden: bij de Brandjes thuis gaat er van alles mis... Je ontdekt hier waar in huis allemaal brand kan ontstaan. En dat is op heel wat plaatsen, want de familie Brandjes doet niet erg voorzichtig of slim.

Gelukkig is brandweerman Bob er ook. Hij leert je hoe je moet ontsnappen uit een kamer die zich vult met echte rook, maar ook hoe je brandweer, politie of ambulance belt en zelfs hoe je moet blussen! Zo zorg jij voor de veiligheid van de familie Brandjes. En als je de vuurproef hebt doorstaan ben je voor altijd lid van de Club van 1-1-2!

VOOR SCHOLEN

Voorlichting brandweer en brandveiligheid voor het basisonderwijs

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond biedt voor leerlingen van groep 4 ,7 en 8 een geheel verzorgde les aan op uw school. Een ervaren brandweerman of -vrouw speelt hierbij in op de belevingswereld van de leerlingen. Voor leerlingen van groep 8 bieden wij  ook een programma van brandweerlessen aan wat wordt afgesloten met een bezoek aan de Club van 1-1-2 in Schiedam.

Lesprogramma groep 4

Bij deze groep verschijnt de brandweer met een koffer of tas vol attributen voor de klas. Zo zijn er brandweerauto's, een (kinder)blusjas, een helm, rookmelder en allerlei verbrande spulletjes met een verhaal. Er is een pan die te lang op het vuur bleef staan tijdens een telefoongesprek. Hoe blus je zo'n pan? Natuurlijk wordt ook het vluchten uit de woning besproken waarbij de rookmelder niet ontbreekt. Duur: 1 uur. Kosten: geen. Contact: sheila.huizer@vr-rr.nl.

Lesprogramma groep 7

Bij deze groep komt een brandweerman/vrouw vertellen over het werk en materiaal van de brandweer. Eén van de leerlingen wordt in een brandweerpak gestoken. Door middel van een filmpje wordt getoond hoe snel vuur om zich heen grijpt en hoe heet het kan worden. Er wordt aandacht besteed aan brandoorzaken, de branddriehoek, eventuele bluspogingen en vluchten. Duur: 1,5 tot 2 uur. Kosten: geen. Contact: sheila.huizer@vr-rr.nl.

Club van 1-1-2 doe en ervaartraining groep 8:

Het lesprogramma wordt in groep 8 afgesloten met een bezoek aan het huis van de familie Brandjes: "de Club van 1-1-2". Een bezoek aan de Club van 1-1-2 is een unieke ervaring die kinderen uit groep 8 bewust maakt van brandveiligheid. Waar ligt brand op de loer? Hoe voorkom je het? Wat moet je doen als er toch iets mis is gegaan?

In de nagebouwde woning in de brandweerkazerne van Schiedam volgen de leerlingen een route waarbij ze verschillende kamers betreden. In deze kamers doen zich allerlei brandonveilige situaties voor. De kinderen moeten hierop reageren en voeren opdrachten uit. Aan het einde van de route kunnen de kinderen zelf controleren wat ze goed deden en wat er nog beter kan.

Het doel van een bezoek aan de Club van 1-1-2 is dat kinderen op een speelde manier alert worden en inzicht krijgen hoe te handelen bij brand. Na het voltooien van de training ontvangt iedere leerling een persoonlijke lidmaatschapskaart voor de Club van 1-1-2. Het bezoek is geschikt voor 32 leerlingen, duurt anderhalf uur en is geheel kosteloos.

Heeft u vragen over de Club of wilt uw met een groep een bezoek inplannen? Bel of mail dan met:

Georgette Plomp

06-21330434

georgette.plomp@vr-rr.nl

De Club heeft een samenwerkingsverband met BUZZ010.


vk13

INFO VOOR SCHOLEN

Het bezoek aan de Club van 1-1-2 is het laatste onderdeel van de brandweerlessen voor basisscholen. In de groepen 4 en 7 krijgen de leerlingen les van een ervaren brandweerman/vrouw op school. Neem contact op met Sheila: sheila.huizer@vr-rr.nl. Groepen 8 nodigen we uit in onze Club.

VIER JE KINDERFEESTJE BIJ ONS IN DE CLUB VAN 1-1-2!

Wil je graag je kinderfeestje bij ons vieren? Dat kan als je 10 jaar of ouder wordt. Wil je weten wat er mogelijk is? Bel of mail dan naar Georgette: 06-21330434georgette.plomp@vr-rr.nl

ADRESGEGEVENS

Club van 1-1-2 Schiedam
's-Gravelandseweg 551
3119 XT Schiedam

Screenshot 2021-11-18 155441

Buzz010 kan zorgen voor vervoer van en naar school.

bob_duim